首页
考托福
托福听力

TPO54 FINDING HISTORICAL MATERIAL_寻找历史材料

展开
Tip:单击查看句义;划选/双击查生词

[00:00.58]Listen to a conversation between a student and an employee in the university's historical library.
[00:08.78]Employee: Morning, what can I help you find?
[00:11.65]Student: Well, I saw the internet that the university library has menus and things from local restaurants, like the Springfield Eatery?
[00:18.68]Employee: Right, a lot of local businesses have donated materials to our collection, including that restaurant.[00:24.35]I'm pretty sure we have ten or fifteen boxes of materials from there.
[00:28.52]Student: Good, I thought you were located in the main library, so I went there first and they sent me here.[00:33.57]I haven't realized the university has a separate historical library.[00:37.51]I think what you're doing is great,collecting local documents and photos, keeping a record of the region.
[00:42.74]Employee: I'm glad you see the value of it.[00:44.68]We've been collecting materials for going on seventy years now.[00:48.35]Last year we had an exhibition that showcase how the town square has changed over the past fifty years.
[00:54.64]So, that got the word out a little, but you're right.[00:57.73]A lot of students don't know we exist.[01:00.39]Well, unless the major of new history.[01:02.54]So, you're looking for something for class?
[01:06.06]Student: Not exactly.[01:07.30]My grandmother went to this university, and while she was here, she worked as a waitress.
[01:12.20]Employee: At the Springfield Eatery?
[01:14.07]Student: Yes, and that's where she met my grandfather.[01:16.55]So, they're celebrating their fiftieth anniversary this year.[01:19.72]And I noticed online that you have old menus from some of the restaurants.[01:22.84]I was thinking I could find one from the year they met and print a copy for them.
[01:26.65]Employee: What a unique idea![01:28.23]What year you are looking for?
[01:29.83]Student: Um, 1954.
[01:32.11]Employee: I know we have a few menus from the 1950s, but you'll have to check.[01:36.35]There are some gaps, some years we didn't receive any new materials, and sometimes restaurants go a while without changing their menus.
[01:44.06]Student: Oh no, I really want to give them something special.
[01:47.23]Employee: Well, how about this? [01:49.50]We also have a lot of photos, so maybe you could find one of your grandmother, or maybe even one with both your grandparents.
[01:57.28]Student: That would be awesome.
[01:58.37]Employee: The only thing is most of our materials are still in boxes.[02:02.03]No one's ever taken the time to organize them.[02:04.60]So, it …it might require a fair amount of sifting.
[02:07.52]Student: Um, I have a couple of tests coming up, but I can take a quick look, if that's okay.[02:12.73]I know some libraries have special rules for handling delicate or old materials.
[02:17.34]Employee: Well, these aren't particularly old.[02:19.38]Just the usual rules apply, no food or drinks.
[02:22.20]Student: Okay, thanks for your help.

1.Why does the man go to see the woman?

你的答案:
正确答案:C
题目解析:
 后才能查看题目解析,还没有账号? 马上注册
对应原文:So, that got the word out a little, but you’re right. A lot of students don’t know we exist. Well, unless the major of new history. So, you’re looking for something for class? Student: Not exactly. My grandmother went to this university, and while she was here, she worked as a waitress. Employee: At the Springfield Eatery? Student: Yes, and that’s where she met my grandfather. So, they’re celebrating their fiftieth anniversary this year. And I noticed online that you have old menus from some of the restaurants. I was thinking I could find one from the year they met and print a copy for them. 解析:本题为目的主旨题,题目问“男生为什么要去见女士?”,由出题点可知,女士问男生是不是要找一些课上用的资料,男生说不是的,是因为他的奶奶曾经是是春田小餐馆的服务生,并在那里遇到了他的爷爷,现在他们正在庆祝第50个纪念日,他想找一份餐馆的菜单打印出来作为礼物送给他们。所以答案为C。 A选项的意思是:询问女士是否有当地企业的照片,对话中虽然有提到当地的许多贸易公司(包括那个小餐馆)会向他们捐赠一些材料,但这并不是男生来找女士的目的,故排除; B选项的意思是:为历史课做调研,对话中学生说自己不是为了寻找上课要用的资料,故B选项排除; D选项的意思是:为了弄清楚当地的餐馆已经经营了多长时间,显然是无中生有,故排除。

学习页面

Medi

terr

土地

anean

收藏
笔记
我的笔记
5000
保存
反馈